De ce sa lucrezi cu un broker de credite, in loc sa te duci singur la banca? Pentru ca un broker are pe masa si iti prezinta mai multe oferte, dispune de o multitudine de informatii, formale sau informale, si iti spune la ce trebuie sa fii atent, ce este in interesul tau si ce nu, atunci cand accesezi un credit si te pregatesti sa intri intr-o relatie de lunga durata cu banca.

 

Care sunt avantajele lucrului cu un broker de credite? Trei sunt aspectele esentiale de care orice solicitant tine cont la alegerea unui credit:

1. Cel mai scurt timp petrecut cu analiza ofertelor bancilor;

2. Cea mai mare suma accesata, la cea mai mica dobanda, cu cele mai mici costuri;

3. Cat mai putini nervi consumati “fata in fata cu banca”.

 

Spre deosebire de banca, brokerul are o perspectiva mult mai aplicata asupra pietei bancare, a ofertelor bancilor-partenere, dar si a nevoilor clientilor, cel putin prin prisma numeroaselor dosare intocmite, analizate si perfectate pentru a fi trimise la banca.

Pe de alta parte, acesta are o multitudine de produse in portofoliu, provenind de la bancile partenere, la care se adauga flexibilitatea de a alege si a jongla cu acestea, astfel incat sa gaseasca solutia financiara potrivita pentru clientul sau.

 

Deci, brokerul preia efortul clientului de a cauta si a gasi oferte, a le compara si a decide. Aici este cu-adevarat cheia intregului proces de accesare a unui credit si vesnica problema a solicitantului: care banca ofera cel mai bun credit pentru mine? Sa nu mai spunem ca “cel mai bun credit” este o notiune diferita de la un client la altul. Pentru unii inseamna cea mai mica dobanda din piata, pentru altii, cea mai mare suma posibil de obtinut. Apoi, alti clienti considera ca cel mai bun credit este cel pe care il pot obtine cel mai repede, indiferent de costuri, si asa mai departe.

Prin urmare, brokerul de credit exact de acest lucru se ocupa: sa gaseasca produsele bancare de creditare care se potrivesc profilului si situatiei financiare a clientului, sa le compare si sa le aleaga pe cele care raspund cel mai bine obiectivelor acestuia. Sa faca totul in locul tau!

 

Brokerul asista clientul de la inceput pana la sfarsitul procedurilor de creditare, odata dosarul intocmit si depus la banca selectata in urma analizei. Cu alte cuvinte, brokerul preia “povara”relatiei cu banca, pe care o deruleaza profesionist, urmarind ca procesul in sine sa dureze cat mai putin, intru folosul tuturor celor trei parti implicate: client, broker, banca.

 

Brokerul de credite poate sau nu sa perceapa un comision de lucru de la client. Rhea Consulting a instituit de la bun inceput regula prin care isi ofera serviciile gratuit clientilor persoane fizice, in baza contractelor cu bancile-partenere care platesc pentru clientii care acceseaza credite prin Rhea Consulting. Astfel ca, pe client nu-l costa nimic in plus faptul ca apeleaza la serviciile Rhea. Acesta suporta strict costurile atasate de banci unui credit, ca si cum l-ar obtine direct de la banca.

 

Rhea Consulting este franciza celui mai vechi broker de credite din Romania, Kiwi Finance, o companie cu o experienta de peste 11 ani, timp in care a intermediat credite insumand aproape 800 milioane de euro – produse bancare oferite de partenerii sai, banci cu renume din Romania.